Jutut »

Miksi kasvikset ovat terveellisiä?

Terveelliset kasvikset

Kasvisten terveellisyys lienee periaatteessa kaikille tuttu asia. Mutta millä eri tavoilla vihannekset, marjat ja hedelmät oikeastaan vaikuttavat terveyteen?

Kasviksiin kuuluvat vihannekset, juurekset, sienet, marjat ja hedelmät. Suositus on, että niitä syödään puoli kiloa eli noin kuusi kourallista päivässä. (Perunaa ei lasketa mukaan tähän määrään.) Koska eri kasviksilla on erilaisia hyviä vaikutuksia, niitä kannattaa syödä monipuolisesti.

Kasvikset vaikuttavat terveyteen monella tavalla:

Onneksi kasvikset ovat värikkäitä ja monet niistä myös tuoksuvat hyvältä, joten niiden lisääminen ruokavalioon on helppoa. Vihanneksista saa helposti houkuttelevan salaatin kokoamalla siihen eri värejä, vaikkapa kurkkua, tomaattia ja keltaista paprikaa. Salaatin voi viimeistellä tuoreella basilikalla, joka antaa sille miellyttävän tuoksun. Lisäksi kannattaa syödä myös lämpimiä kasviksia, esimerkiksi höyrytettyä kukka- ja parsakaalia sekä porkkanaa. Jälkiruokina ja välipaloina maistuvat hyvin hedelmät ja marjat, jotka tuovat ruokaan luonnollista makeutta.

Teksti ja kuvitus: Katja TiilikkaLähteet:
https://www.kasvikset.fi
https://fi.wikipedia.org/wiki/Vihannes

Julkaistu: 9.12.2015

Uusimmat samoilla tageilla varustetut:

Syö viittä eri väriä joka päivä

Syö viittä eri väriä joka päivä
Kasvisten syöminen kannattaa. Värikäs ruoka näyttää houkuttelevalta, ja lisäksi eriväriset kasvikset sisältävät erilaisia terveydelle tärkeitä aineita.

Lautasmalli: Katja Tiilikka

Lautasmalli auttaa syömään oikein
Lautasmalli on helppo ohjenuora, jonka avulla ateriasta tulee monipuolinen ja terveellinen. Selkeää mallia noudattamalla ruoasta saa oikeassa suhteessa energiaa ja ravintoaineita.